20170725_worldgames

Maja Alm és Jerker Lysell nyerték a sprintet

Gyurkó Fanni 19. helye a legjobb magyar eredmény.

A sprint futammal kezdődtek a Világjátékok tájfutó versenyei. A belvárosi pályákon mesterséges akadályok is nehezítették az útvonalválasztást, ami általában a jobb- és baloldali verziók közti döntést jelentette.

A nőknél Maja Alm abszolút esélyeshez méltóan, 33 másodperces előnnyel győzött és bizonyította, hogy jelenleg a sprintversenyeken verhetetlen. Második helyre a VB-n és EB-n ebben a számban egyaránt hatodik helyet szerzett fiatal svájci, Elena Roos végzett; a harmadik pedig a svéd Lina Strand lett. Gyurkó Fanni és Weiler Virág 0.2 másodperc különbséggel végeztek a 19. és 20. helyen.

A férfiaknál szorosabban alakult a verseny, a két sprint specialista között csak két másodperc döntött a tavalyi világbajnok Jerker Lysell javára a világversenyen első érmét szerző belga Yannick Michiels ellenében. A harmadik helyezett Matthias Kyburz, aki négy éve Caliban mindhárom számban első lett, már 16 másodpercre volt a győztestől. A magyarok itt is egymás mögött végeztek: Bakó Áron a 30., Baumholczer Máté a 31. helyen zárt.

Holnap következik a középtávú verseny, Weiler Virág 9:42-kor, Gyurkó Fanni 10:12-kor, Bakó Áron 11:54-kor, Baumholczer Máté 11:58-kor rajtol.

Fotó: orienteering.org