MOM és Tabáni Spartacus siker az egyesületi váltón

Mindkét nemnél címvédés.

Az egyesületi váltóbajnoksággal, amit az előző napi Normáltávú OB-val azonos helyszínen rendeztek, ért véget az idei bajnoki szezon. A versenyre 41 klub 135 váltója, összesen 555 fő nevezett. A Tabáni Spartacus hat férfi és négy női váltóval képviseltette magát, ekkora számra egy klubtól korábban még nem volt példa az EVOB történetében.

A nőknél érvényesült a papírforma, a címvédő és az előző napi három arany- és két ezüstérmessel felálló MOM-Hegyvidék SE rajt-cél győzelmet aratott. Három kör után már több, mint negyedóra volt az előnyük és ezt a célig megőrizték. Legnagyobb ellenfelüknek sokáig a Tipo TKE tűnt, akik az utolsó futókig a második helyen álltak, ám a másfél perccel mögöttük egy másodperc különbséggel harmadik és negyedik helyen kifutó Szerencsi Ildikó és Weiler Virág a nap két legjobb idejét futva felhozták a dobogóra a SZVSE és a Tabáni Spartacus váltóját a legvégén döntve el az ezüstérem sorsát a szegediek javára. A 2010-15 között zsinórban hatszor győztes PVSK a harmadik futóknál hibázott és kiesett.

A férfiaknál a harmadik kör végén, amikor először áttekinthető a verseny állása, a Tabáni Spartacus állt az élen, két perccel üldözte a SZVSE, a többiek már 12 percre leszakadtak. Mivel a negyedik futóknál már majdnem nyolc perc lett a különbség az első két helyezett között, az aranyérem sorsa eldőlni látszott. A befutó embereknél változatlan maradt a helyzet, Liszka Krisztián végül hét és fél perccel Kovács Ádám előtt ért be. A harmadik helyen viszont csere történt: Baumholczer Máté a felnőtt pálya legjobb idejét futva felhozta a dobogóra a PVSK-t a Spari második váltóját kielőzve.

A szenior bajnokok:
N120 – Zalaegerszegi Tájfutó Club (Sárecz Éva, Szabó Ágnes, Porgányiné Henrich Piroska)
N150 – Hegyisport Szentendre (Tömördi Ágnes, Kármán Katalin, Győrffy Gabriella)
F170 – Veszprémi Honvéd (Bikki Sándor, Molnár Zoltán, Vajda Balázs, Molnár Attila)
F230 – Orvosegyetem SC (Hegedűs Zoltán, Széles Gábor, Szlatényi Ferenc, Dosek Ágoston)

Fotó: Máthé István