Weiler Virág és Baumholczer Máté nyerték az összetett bajnokságot

Szoros eredmények az utánpótlás kategóriákban.

A Normáltávú OB-val lezárult az egyéni bajnokságok idei sorozata, a hagyományoknak megfelelően ezen a versenyen hirdették ki az utolsó alkalommal kiszámolt összetett bajnokság eredményét is.

A nőknél Weiler Virág lett az első, két arany- és három ezüstérmet gyűjtve az év során, egy helyezési ponttal előzve a szintén két bajnoki címet szerző Szerencsi Ildikót, a normáltávú bajnokságot nyerő Szuromi Luca lett a harmadik. Ezzel Virág első alkalommal lett felnőtt összetett bajnok, megszakítva Ildikó hároméves győzelmi sorozatát.

A férfiaknál Baumholczer Máté már negyedszer győzött (2013, 2014 és 2015 után) Bakó Áront megelőzve egy helyezési ponttal. Ez volt zsinórban az ötödik év, amikor ők ketten végeztek az első két helyen. Máté ugyan csak a Normáltávú OB-t nyerte meg, viszont ő volt az egyetlen, aki minden bajnokságon dobogós lett. További két pont lemaradással követte őket Tugyi Levente, aki a rövidtávú OB aranya mellett két ezüstöt is fel tud mutatni.

A gyermek lány kategóriában szorosan alakult a verseny, Zempléni Lilla Czakó Boglárkát egy ponttal verte, Mag Viktória újabb kettővel lemaradva lett harmadik, a bajnoki címek is e három versenyző között oszlottak szét. A fiúknál Sztojka Milán, Angyal Dániel és Klement Kelén végeztek az első három helyen, érdekesség, hogy bajnoki címet egyiküknek sem sikerült szerezni az év folyamán.

Serdülőben a lányoknál Gárdonyi Csilla egyeduralkodó volt, ő az egyetlen az összes kategóriát tekintve, aki minden bajnokságon első lett (a hosszútávút és az éjszakait ifiben nyerte meg). Hajdu Nelli és Tóth Blanka lettek a további dobogósok. A fiúk között Jónás Ferenc és Bujdosó Zoltán között csak jobb ONEB helyezés döntött előbbi javára, Egei Balázs lett a harmadik.

Ifiben Sárközy Zsófia emelkedett ki a mezőnyből, kortársaitól egyszer sem kapott ki. Vékony Vanda és Szuromi Hanga négy dobogós helyet begyűjtve állhattak az összetett dobogóra. A fiúknál egy újabb szoros csatát láthattunk, Ormay Mihály és Kálmán Erik 2-2 arany- és ezüstérmet szerezve azonos ponttal végzett, a jobb ONEB helyezéssel előbbi lett az összetett bajnok, Kovács Barnabás zárt a harmadik helyen.

Juniorban a lányoknál Viniczai Csenge szakította meg a női vonalon kialakult MOM-os sormintát, Mantuano Eszter és Völgyesi Melody állhatott még a dobogóra. A fiúknál Egei Patrik, Zacher Márton és Peregi Dániel révén tisztán Sparis dobogó alakult ki, érdekesség, hogy mind az öt bajnoki címet más versenyző szerezte meg.

A teljes eredménylista itt.

Fotó: Máthé István