A Tabáni Spartacus a bajnoki pontverseny győztese

Zsinórban ötödször.

Az MTFSz Versenybizottsága közzétette a különféle bajnoki pontversenyek végeredményét, ami a négy szakági pontverseny mellett az össz-szakági pontversenyt is jelenti.

A tájfutó szakágban a Tabáni Spartacus fölényesen győzött, a tíz bajnokságból nyolcszor ők szerezték a legtöbb pontot és végül közel kétszáz pontos előnnyel végeztek az élen. 2013-ban kezdődött a nagy sorozatuk, azóta ötödször nyertek, de ez volt a legmeggyőzőbb, majdnem másfélszer annyi pontjuk lett, mint a másodiknak. A dobogó alsóbb fokaira idén is a PVSK és az SZVSE állhatott fel ebben a sorrendben, így az első három helyen megismétlődött az elmúlt két év eredménye. Szorosan alakult a verseny a negyedik-hatodik helyen, végül MOM-Hegyvidék SE, Tipo TKE, Diósgyőri TC lett a sorrend.

A tájkerékpáros szakágban kiemelkedett a Diósgyőri Tájfutó Club, a második-negyedik helyezettek között viszont csak egy-egy pont döntött, a Megalódusz SE és a Zalaegerszegi TC lettek dobogósok. TrailO-ban a Denevér BSZE lett a legjobb, a Tipo TKE-t és a MEREK-et megelőzve. Sítájfutásban Egri Spartacus, Diósgyőri TC és Orvosegyetem SC lett a sorrend.

Az össz-szakági pontverseny (amiben a tájfutó pontok egyszeres, a többi szakágé 0,25-ös szorzóval számítanak) a gyalogos szakágéhoz hasonló eredmény született, az első hat helyezett között csak annyi eltérés született, hogy a diósgyőriek a jó szakági eredményeiknek köszönhetően feljöttek a hatodikról a negyedik helyre.

A táblázatok elérhetőek az adatbankban itt.

Fotó: Máthé István