Papírforma az év leglaposabb bajnokságán

Ásotthalom adott otthont az utolsó két Magyar Kupa futamnak, melyek közül az egyik a Középtávú Országos Bajnokság is volt egyben. A lapos, alföldi terepen nem született nagy meglepetés, azok nyertek, akik a leggyorsabbak.

Női elitben ez természetesen Füzy Anna volt, meglepetés talán csak az, hogy idén ez volt az első egyéni bajnoki címe. A bajnoki dobogó további helyire is az Orvosegyetem SC versenyzői kerültek: a második Marosffy Orsi lett, a versenyben harmadik pedig Kézsmárki Ágnes (Alpinbike), de mivel ő nem versenyengedélyes, a bajnokságban Benke Noémi kapta a bronzérmet.

A női dobogó

A férfi versenyben Bedő Csaba (Balatonfüredi SC) esélyeshez méltóan nyert – idén immár harmadszor, csak a Rövidtávú OB-t engedve ki a kezéből. Második lett Marosffy Dániel (OSC), a versenyben harmadik Bogya Tamás (C.S. Unirea Alba Iulia), a bajnoki bronzérmet pedig Rózsa László (MSE) kapta.

További magyar bajnokok:

F14: Weiler Vince (SPA)

F15-17: Magyar Milán (DTC)

F40: Nagy András (DTC)

F50: Jankó Tamás (HSE)

N14: Tamás Bianka (DTC)

N15-17: Nagy Csenge Olga (CSP)

Ezzel a hétvégével véget ért a hazai versenyek sora (kivéve pár CSTSZ fordulót), egyben a Magyar Kupa sorozat is. Ezek eredménye hamarosan hivatalosan is napvilágot lát majd, egyelőre azt sejteni, hogy a bajnoki pontversenyt a DTC nyerte.