20131127_spari

A Tabáni Spartacus a bajnoki pontverseny győztese

A PVSK és az SZVSE a további dobogósok.

Az MTFSZ Versenybizottsága közzétette a bajnoki pontverseny végeredményét. Az idei évtől érvényes szabályozás szerint mind a négy szakágnak van saját bajnoki pontversenye, majd ezek súlyozott összegzésével (ahol a tájfutás 1-es, a többi szakág 0,25-ös szorzóval szerepel) alakul ki az összetett bajnoki pontverseny.

A tájfutó bajnoki pontversenyben nagyon szorosan alakult a verseny a címvédő és 2006 óta mindig győztes Pécsi Vasutas és az évről évre közelebb lopakodó Tabáni Spartacus között. Érdekesség, hogy az év folyamán többször helyet cserélt a két klub a táblázat első két helyén. Mindketten a saját versenyeiken (Pécs-ÉOB, Spari-ROB) tudtak dominálni, emellett a pécsiek a jól sikerült ONEB-bel nagyon felzárkóztak a fővárosiakra, akik végül egy ponttal 453-452-re nyertek. A harmadik helyre jelentősen lemaradva (284 pont) a SZVSE ért oda, a további helyezettek: Diósgyőri TC, Tipo TKE, MOM.

Az egyes szakágak pontversenyeit a Diósgyőri TC (tájkerékpár), a Tabáni Spartacus (sítájfutás) és a Zalaegerszegi TC (Trail-O) nyerték.

Az összetett bajnoki pontverseny első hat helyén ugyanaz a sorrend alakult ki, mint a tájfutó bajnoki pontversenyben.

A részletes táblázatok megtalálhatók a Dokumentumok között.