Elhunyt Borosznoki Ferenc

66 éves volt.

2013. december 27-én elhunyt Borosznoki Ferenc korábbi ifjúsági bajnok tájfutó.

Bozán György így emlékezik rá:

“Borosznoki Ferenc 1947-2013

Nővére Márta 1958-ban hozta le a Bp. Spartacus Természetjáró szakosztályába, ahol hamarosan csapattagként, aztán csapatvezetőként a tájékozódási versenyek résztvevője lett.  A ’60-as években kezdtek ifi egyéni versenyeket is rendezni, ahol kiváló fizikai adottságai és versenytapasztalatai révén kiemelkedett a mezőnyből, ezért kapta a Rettentő nevet.

1962-ben, 15 és fél évesen biztosan nyerte az országos ifi egyéni bajnokságot Dobogókőn. Ezt követően már inkább felnőttben versenyzett, 1964-től az újonnan alakult Bp. Honvéd Tájékozódási szakosztályában Skerletz Iván, Ribényi Imre, Thiering György, Tóth István társaságában. Még mindig ifiként, de már felnőtt országos I. o. versenyen is tudott győzni. Tagja volt a Bp. Honvéd OCSB bronzérmes csapatának. Jóképű, szálfatermetű megjelenése, barátságos, megnyerő, derűs személyisége révén a mezőny egyik legszimpatikusabb figurája volt. Messze nem érhette el egyéni képességei eredményes kibontakoztatását, úgy 21 évesen  abbahagyta a versenyzést, vidékre költözött.

Valamikori sporttársaival a ’70-es években még a Dunavarsányi edzőtáborban találkozhatott, ahol szakácsként dolgozott.

Tájfutó pályafutásának szép emlékeit nem felejthette el, 2012-ben még eljött a Spartacus 60 éves jubileumi összejövetelére. Mi se feledkezzünk meg róla.”