Új versenybírói adatbázis

Felkerült a dokumentumok közé.

Gyalog László, a Versenybizottság versenybírói nyilvántartásért felelős tagja, a 2013. évi versenyekről összeállított rendezői listát feldolgozva elkészítette a versenybírói adatbázis aktualizált változatát.

Kikerültek az aktív bírók közül, akiknek utoljára 2008-ban volt versenybírói tevékenységük, bekerültek, akik 2013-ban elvégezték a versenybírói tanfolyamot, illetve akik inaktív státusban végeztek 2013-ban versenybírói tevékenységet.

Összeségében az aktív bírók száma kismértékben csökkent (515-ről 508-ra), az inaktívaké nőtt (338-ról 356-ra).

Sokan elvégeztek versenybírói tanfolyamot,de az új adatlapok segítségével már a rajt-, a cél-, a felvezetés- és az SI-felelősök nevei is ismertté váltak, és közülük sokaknak nincs “papírjuk”. Így a sok újonnan végzett mellett jelentősen nőtt a versenybírói papír nélküli rendezők száma (114-ről 155-re).

Az aktualizálás keretében a minősítéseket is korrigálták, illetve a feljebbminősítési kérelmeket a Versenybizottság elbírálta. A 16 év alattiak, ha elvégezték a tanfolyamot, nem lettek versenybírók, de amennyiben elérik az életkort, tanfolyam nélkül is versenybírók lesznek.

Amennyiben további észrevétel van a listákkal kapcsolatban, a gyalog.laszlo@mfgi.hu címen lehet jelezni. Sajnos az adatbázis honlapba ágyazása 2013-ban nem sikerült, remélhetőleg 2014-ben sor kerül rá.

Az adatbázis elérhető itt.