20140120_marketing

Marketing nap Zalaegerszegen

Ifj. Pavlovics György beszámolója.

“A mai napon zajlott le Zalaegerszegen az MTFSZ Marketing és Kommunikációs Bizottságának első idei szakmai napja.

Sajnos kis létszámban vettünk részt a rendezvényen, de 3 megye (Vas, Zala, Somogy) képviselői is ott voltak a hallgatóságban.

Elsőként Fehér Ferenc, az MTFSZ elnökségi tagja tartott egy előadást a sportegyesületek alakulásával, működésével kapcsolatos sportszakmai információkról (alapítás módja, jogi szabályozása, működés szabályai, közhasznúság, stb.), és az aktuálisan lehetséges pályázati lehetőségekről is megtudhattunk néhány dolgot. Nekem, mint egy nemrég alakult új egyesület képviselőjének különösen hasznos információk hangzottak el.

Ezután Paskuj Mátyás, a bizottság vezetője vette át az előadói szerepet. Itt már inkább esett szó konkrétan tájékozódási futásról, a téma a versenyek célhelyeinek kialakítása és az ezzel kapcsolatos teendők voltak (engedélyezés, tulajdoni viszonyok rendezése, megközelítés, parkolás, stb.). De szóba került a gyermekmegőrzés (óvoda), az illemhelyek kérdése, versenyiroda elhelyezése is. Kisebb polémia alakult ki a büfé szükségességét illetően, a jelenlévők demokratikus többsége fontosnak ítélte meg ezen kényelmi szolgáltatást, különösen a nagyobb, nyári versenyek esetében.

A nap zárásaként Kecse-Nagy Sándor, a Szegedi Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója tartotta meg előadását. Az egyesületen belüli és a kifelé irányuló kommunikáció, viselkedés, arculat-kialakítás témakörében hallgattuk meg mondandóját, melyben inkább a kérdésfelvetésen volt a hangsúly, a válaszokat közösen próbáltuk meg megkeresni (pl. mi az információáramlás biztos módja, fontos-e egy adott egyesület tagjainak egységes megjelenése a külvilág felé, érdemes-e közösségi oldalakon tájékoztatnunk egymást az egyesület életéről, mi a módja a médiával való kapcsolat kialakításának és megfelelő ápolásának, stb.).  Az érdekes előadás végén Sándor a szegedi Egyetem egy viszonylag új kezdeményezéséről, egy virtuális ‘sportágválasztó, sportágismertető’ honlapról tartott rövid ismertetést a megjelenteknek.

Aki teheti, próbáljon meg eljutni a Bizottság valamelyik következő szakmai napjára, szerintem érdekes tudnivalókkal lesz gazdagabb (02.08. – Szeged, 02.22. – Budapest).

Köszönjük az MTFSz segítségét az ellátmány biztosításában, mely a múlt heti térképhelyesbítő tanfolyamhoz hasonlóan kitűnő szendvicsekből és innivalókból állt.”