20140220_diakolimpia

Meghívó a Diákolimpiára

Dr. Kiss Endre, a versenybíróság elnöke tollából.

“Kedves Gyerekek !

Remélem, Ti is hozzám hasonló izgalommal várjátok a május 24-25-i hétvégét. A Tájfutó Diákolimpia Országos döntője évtizedek óta meghatározó eseménye Magyarország tájfutó sportjának. Nem véletlenül élnek bennem eleven élményként a Diákolimpiák első pécsi dobogósai – Szieberth Péter (1977) majd Kovács László (1980) – mely sikerek  felnőtt korukig elkísérték őket. A pécsi 12-19 évesek különösen az elmúlt tíz évben sok-sok diákolimpiai aranyéremmel tértek haza Zánkától Bükkszentkeresztig.

Fontos számomra ez a rendezvény azért is, mert a Baranya megyei tájfutás vezetőjeként legfontosabb feladatomnak tekintem az utánpótlás nevelés segítését.

Az Országos Diákolimpia minden évben unikum a tájfutóversenyek közt. Unikum, mert rólatok, Nektek szól, unikum, mert Ti 5-600-an egyedülálló hangulatúvá varázsoljátok.

Ez az élmény kiemelt figyelmet követel tőlünk rendezőktől. Ezért is igyekszünk az ország legjobb térkép helyesbítőivel – Kelemen János, Dénes Zoltán – új terepekkel, Magyarország egyik legjobb tájfutójának – Baumholczer Máté – pályáival, a versenyek között szórakoztató programokkal várni benneteket Pécsen.

A hazai tehetséggondozás legjelentősebb bázisa a Magyar Diákszövetség, amely a diákolimpia versenysorozatát szervezi. Ebben a tanévben 18 sportág 200 versenyszámában mintegy 300 ezer gyerek és kétezer iskola vesz részt.

Mi, pécsi rendezők is kiemelt figyelmet fordítunk versengésetekre.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy felkérésünkre olyan sportlegendák vállalták a verseny fővédnökségét, mint Monspart Sarolta tájfutó világbajnok és Vári Attila többszörös olimpiai bajnok vízilabdázó.

Sok szeretettel várunk Benneteket az Országos Tájfutó Diákolimpia döntőjén május 24-25-én Pécsen, hogy idén is a tájfutás igazi ünnepe lehessen ez az esemény.

Addig is élményekben gazdag tájfutó edzéseket és versenyeket kívánok mindannyiótoknak!”