Budapesten ülésezett az IOF Versenybizottsága

Sikeres összejövetel.

A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) Versenybizottsága (Foot-O Commission) idei második ülését Less Áron, a bizottság magyar tagjának meghívására Budapesten tartotta. A március 15-i ülés témái között szerepelt a Világ kupa megújítása, a Junior VB fejlesztése és egyéb ügyek.

Az IOF Versenybizottságát összesen kilenc fő alkotja, akik közül heten voltak jelen. Itt volt meghívott vendégként az IOF Versenyzői Bizottságának vezetője, a világbajnok Matthias Merz is, aki tavaly vonult vissza a válogatott szerepléstől. A Versenybizottság résztvevő tagjai között volt korábbi VB érmes (Willi Müller – 1985), többszörös szenior világbajnok (Unni Strand Karlsen) és az Ausztrál Tájfutó Szövetség elnöke (Blair Trewin) is.

A 2018-as Tájfutó VB-re egyedül Lettország nyújtott be pályázatot, a rendezőről a júliusi olaszországi Közgyűlés dönt. A 2017-es Junior VB-re három pályázó jelentkezett, Magyarország mellett Finnország és Németország. A pályázók ugyanezen Bizottságnak mutatják be pályázataikat július 6-án. A Bizottság javaslata alapján az IOF elnöksége július 10-én hozza nyilvánosságra a rendezőt.

Kikapcsolódáskánt a Bizottság részt vett a vasárnapi Tavaszi Spartacus Kupa második napján is. A szeles idő ellenére mindenkinek nagyon tetszett a számukra különleges terep és a bizottsági tagok több kategóriában diadalmaskodni tudtak. Matthias Merz megnyerte F21A-ban a napot és elismeréssel nyilatkozott Bakó Áronról, akivel elmondása szerint nehéz volt a pálya közepén tartania a lépést.

Összességében Mikko Salonen, az IOF Versenybizottságának finn vezetője sikeresnek ítélte a hétvégi budapesti összejövetelt, ami a 2017-es Junior VB pályázatunkra is pozitív hatással lehet.