Bertóti Regina és Baumholczer Máté nyerték a Hosszútávú OB-t

Két sparis arany az utánpótlás kategóriákban.

A Bakony legklasszikusabb terepén, a Porva-Vinye-Fenyőfő háromszögben elterülő Dörgő-hegyen rendezte a Hegyisport Szentendre az év első országos bajnokságát, a hosszútávút. Ahogy a pályaadatokból várható volt, a fő kihívást a szintkülönbségek jelentették, de a terep részletgazdag részein igencsak oda kellett figyelni a finom domborzatolvasásra is.

A nőknél Bertóti Regina meglepetésre megverte Szerencsi Ildikót. A szegediek címvédője az első pontra hibázott három percet, onnantól viszont végig nagyjából azonos tempóban haladtak, így a sorrendjük nem változott a célig. Mögöttük már nagyobb különbségek alakultak ki, a harmadik helyre a tavalyi évet szülés miatt kihagyó és SZVSE színekben visszatérő Novai Éva ért be.

A férfiaknál sem mondható papírformának, hogy Baumholczer Máté öt percet adott a teljes mezőnynek. Kovács Ádám és Liszka Krisztián megküzdöttek a második helyért, végül pont kétperces különbséggel a rutinosabb versenyző végzett előrébb.

Ifiben a lányoknál Weiler Virág 43 másodperccel verte Viniczai Csengét, Kézdy Borbála lett a bronzérmes. A fiúknál Miavecz Balázs nagy fölénnyel győzött Zacher Márton és Tóth Adrián előtt.

Juniorban a lányoknál Kinde Vanda-Varsányi Kinga-Udvari Lilla lett a sorrend. A fiúk között folytatódott Péntek Mátyás és Tugyi Levente párharca, ami előbbi győzelmét hozta, a harmadik helyre Fehérvári Dániel jött be.

Fotó: Máthé István