20140412_eoc

Judith Wyder és Jonas Leandersson nyerték a sprintet

Megkezdődött az éremosztás az Európa-bajnokságon.

Nagyon jó útvonalválasztós átmenetekkel tarkított pályák vártak a mezőnyre az EB első döntőjében. A zegzugos utcák mellett a szintkülönbség is nagy szerepet játszott a megfelelő útvonal kiválasztásában.

A nőknél öt svájci versenyző került az első nyolcba, közülük kettő a dobogóra. Judith Wyder lett az Európa-bajnok, honfitársával, Julia Gross-szal az ukrán Nádja Volinszkát fogták közre; ezzel mindhárman életük első érmét szerezték kontinensbajnokságon. A további pontszerzők Emma Klingenberg, Rahel Friederich és Maja Alm.

A férfiaknál is a svájciak domináltak, négyen voltak ez első hétben, mégis a svédek voltak a legboldogabbak, mivel megszerezték az első két helyet. Jonas Leandersson megvédte két évvel ezelőtti címét, a második helyre a specialista Jerker Lyssel jött be, a bronzérmet pedig Martin Hubmann szerezte meg két másodperccel megelőzve esélyesebb bátyját. A pódiumra állhatott még Matthias Kyburz és Kristian Jones.

Hétfőn délelőtt a középtávú döntőre kerül sor magyar idő szerint 10 órától (előrébb hozták a rajtot a tervezettnél, mivel a selejtezőbeli baki miatt mindenki indulhat a döntőben, ami így 96 illetve 118 fős lett). Lenkei Zsolt 13:02-kor, Gyurkó Fanni 12:17-kor vághat neki a pályának.