Júniusi elnökségi ülés

Döntés a válogatott csapatokról.

A világversenyekre utazó csapatok kijelölésével kezdődött az ülés. Elsőként az Ifjúsági EB volt terítéken. Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitány a válogató eredmények alapján az alábbi csapat utazását javasolja: N16 – Szuromi Hanga, Pataki Réka, Vékony Vanda, Hajnal Dorottya; N18 – Szuromi Luca, Viniczai Csenge, Weiler Virág, Faggyas Réka; F16 – Zacher Márton, Szuromi Mátyás, Egei Patrik, Ormay Mihály; F18 – Dalos Máté, Miavecz Balázs, Mészáros Mátyás, Szűcs Botond. Az előterjesztés részletesen tartalmazta a tervezett programot, költségvetést, támogatási szinteket.

A Trail-O VB-re utazó csapatról szóló előterjesztést Mets Miklós, a szakágakért felelős alelnök adta elő. A szakágvezetés Laáber Miksát para, Bíró Fruzsinát és Miháczi Zoltánt open kategóriában javasolja kiutaztatni. A versenyzők vállalták, hogy önmaguk és segítőjük költségeit fizetik.

A Felnőtt Világbajnokságra Dénes Zoltán az alábbi csapatot jelölte: Gyurkó Fanni (rövidtáv, középtáv, normáltáv), Kelemen Bernadett (rövidtáv), Péley Dorottya (középtáv, normáltáv), Szerencsi Ildikó (rövidtáv); Baumholczer Máté (rövidtáv, középtáv), Kerényi Máté (rövidtáv), Kovács Ádám (rövidtáv), Lenkei Zsolt (középtáv, normáltáv), Liszka Krisztián ( normáltáv). A sprint váltón a Világjátékokon sikeres váltó (Gyurkó, Szerencsi, Kovács, Lenkei) indul, az erdei váltón Kelemen-Péley-Gyurkó illetve Lenkei-Baumholczer-Kerényi lesz az összeállítás (a sorrend még nincs eldöntve). Tartalékok: Bertóti Regina illetve Bakó Áron.

A Junior VB-re utazó csapatot csak a KOB (mint utolsó válogató verseny) után lehet hirdetni, de az elnökség tájékoztatást kapott a válogatók eredményének állásáról és a várható csapatösszeállításról.

A Főiskolás VB-re utazó csapat: Bertóti Regina, Gyurkó Fanni, Kovács Filoména, Rusvai Katalin, Zsigmond Vanda; illetve Bakó Áron, Liszka Krisztián, Sulyok Ábel, Tugyi Levente, Mets Márton plusz egy fő szubjektív alapon. A szubjektív alapon bekerülő versenyzőt Dénes Zoltán szövetségi kapitány jelöli ki.

Paskuj Mátyás tájékoztatott az idei Hungária kupa szervezésének előkészületeiről. A múltkori elnökségi óta sikerült az engedélyeket mind beszerezni. Újabb szórólapot nyomtak; Hungária kupa falat készítettek, amivel a versenyeken lehet találkozni. A nevezések száma jelenleg közel 600 fő, bíznak benne, hogy a versenyig ez felmegy ezerig. A szakmai munka (térképek, pályakitűzés) a hajrájában tart.

Ugyanő folytatta, ezúttal a Marketing és Kommunikációs Bizottság vezetőjeként a Tájfutó Idényzáró Gála tervével. A tervezett időpont november 29. (ez a válogatott évzáró vacsora időpontja, ami így beépülne a gálába), a helyszín a Stefánia Palota. A részvételi költség 5.000 Ft lenne. A gála előtti és utáni délelőttön marketing szakmai napot és edzői konferenciát szerveznének. Az elnökség egyhangúan támogatta a tervezetet, és megbízta Paskuj Mátyást, hogy a következő ülésre részletesebb javaslatot terjesszen elő. Egyúttal az elnökség megváltoztatta az idei munkatervét is, abban a tekintetben, hogy a díjazásról szóló döntéseket a november 10-i ülésen kell meghozni.

Sőtér János és Kovács Gábor vezette fel a ’Beszámoló a térképek és a terepengedélyeztetés jelenlegi helyzetéről’ című napirendi pontot. Az engedélyeztetés terén pozitív változások tapasztalhatók, de még javítani kell a helyzeten, ebben egyetértett a teljes elnökség. A térképekkel kapcsolatban hosszas vita alakult ki, elsősorban a 15ezres méretarány szükségességéről, a nyomtatási technikáról, a térképkiadás jogi és pénzügyi aspektusairól. Az elnökség fontosnak tartja, hogy az érintett bizottságok továbbra is foglalkozzanak a témával.

Az egyebek között döntött az elnökség a nyíregyházi székhelyű Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület (DCS) tagfelvételi kérelmének pozitív elbírálásáról.