20140623_kob

Kelemen Bernadett és Baumholczer Máté a középtáv bajnokai

Három Sparis és két MOM-os arany az utánpótlás kategóriákban.

Hazánk egyik legjobb terepét, a 2002-es Európa-bajnokságon debütált Uzsa melletti Kecskevárat porolta le a Postás SE az idei középtávú és váltó OB kedvéért. Már a délelőtti selejtező pályái is technikásak voltak. Az esélyes versenyzők gond nélkül jutottak be a döntőbe.

A felnőtt nők között Kelemen Bernadett (PVSK) és Szerencsi Ildikó (SZVSE) tempója kiemelkedett a mezőnyből, kettejük küzdelmét utóbbi első pontra elkövetett hibája döntötte el, az ott kialakult kétperces különbség a célig megmaradt közöttük. A harmadik helyre Péley Dorottya (PVSK) ért oda, a további pontszerzők Novai Éva (SZVSE), Bertóti Regina (Göcsej KTFE) és Rusvai Katalin (Futárok SC) voltak.

A férfiaknál Baumholczer Máté (PVSK) végig vezetett a pályan, Liszka Krisztián (Tabáni Spartacus) üldözte szorosan, a végén 50 másodperc volt a különbség közöttük. A dobogóra Gösswein Csaba (Postás SE) került még fel, a pontszerzők Kovács Ádám (SZVSE), Bakó Áron (Tabáni Spartacus), Szundi Attila (Diósgyőri TC) lettek.

Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus lett a legeredményesebb három bajnoki címmel, a MOM két elsőséget gyűjtött be, három klub (SZVSE, Tipo TKE, Balatonfüredi SC) pedig egy-egy győzelmet szerzett. A PVSK a két felnőtt arany mellé nem tudott továbbiakat felmutatni.

A lányoknál a 14-es korosztályban Gárdonyi Csilla (MOM) folytatta idei nagy sorozatát, és a három Diákolimpia arany után itt is nyert; serdülőben Sárközy Zsófia (MOM) kisebb meglepetésre megelőzte az Ifi EB csapattagokat; ifiben Weiler Virág és juniorban Kinde Vanda (mindkettő Tabáni Spartacus) pedig már idei második bajnokságukat nyerték a HOB után.

A fiúknál a legfiatalabb kategóriában Jónás Ferenc (SZVSE) győzött; serdülőben Egei Patrik (Tabáni Spartacus) állhatott két klubtára közé; ifiben Tóth Adrián (Tipo TKE) ünnepelhetett; juniorban pedig Péntek Mátyás (Balatonfüredi SC) szűken verte örök riválisát, Tugyi Leventét (Diósgyőri TC).