Szlovák Bajnokság magyar sikerekkel

A hétvégén rendezték Pozsony környékén, a Szlovák Középtávú és Pontbegyűjtő Bajnokságot.

A verseny adott helyet a Magyar Kupa 5-6. fordulójának is. Lévén, hogy viszonylag közel volt a verseny, várható volt, hogy szépszámú magyar küldöttség teszi tiszteletét a Szlovákok idei egyetlen hazai versenyén, de a Tájfutó KOB-VOB, no meg a Vértesboglári MTB Piknik erősen leredukálta a magyar küldöttség számát.

Az első nap a Középtávra került sor, a csesztei Vöröskővár (Červeny Kamen) vár mellett. A terep rendkívül gyorsnak volt mondható, rengeteg úttal, nagyon sokféle minőségben. A pálya nehézségét is elsősorban ez adta, illetve hogy a komplett mezőnyt felküldték a környék egyetlen hegycsúcsára. A gyors pályákon a győztes idők is valahova a sprint és a középtáv közé helyezték a versenyt. A magyarok közül Jankó Tamás (M50), Jordán Soma (M17), Marosffy Dani (M40) és Vajda Péter (Open Long) is nyerték a kategóriájukat.

DSC_8896

Soma a középtáv befutóján

Vasárnap került sor a pontbegyűjtőre. Mivel a pozsonyiak a MA-KA-DO miatt kifejezetten értenek ehhez és kedvelik is ezt a műfajt, így a pályák is érdekesnek ígérkeztek. A nyugat-pozsonyi erdőkben rendkívül nehéz pályákat sikerült összehozni a rendezőknek, komoly szintmennyiségekkel. Mégis a nehézségét a pályáknak elsősorban a műfajból adódó logikája adta, mert ránézésre logikus begyűjtésről szinte egyik pályán sem lehetett beszélni, nagyon nehéz volt egy vonalra felfűzni a pályákat. Ettől függetlenül a magyarok vasárnap sem vallottak kudarcot. Soma és Puffy ismét nyerték a kategóriájukat, és Daninak is csak egy kifelejtett ponton múlt a győzelem.

DSC_8914

Családi dobogó az év legrondább hátterével

A hétvégén zseniális terepeken, nagyon jó pályákon, még javítható térképeken versenyezhettünk. Többünk szerint az idei év legjobb terepein tekerhettük a pedált.

 

Vajda Puffy Péter