20140623_vob

A PVSK és a Tabáni Spartacus nyerték a Váltó OB-t

Mindkét felnőtt kategóriában a címvédő győzött.

Az uzsai terep laposabb, pörgős részein kanyarogtak a váltóbajnokság pályái. Az előző napihoz képest gyors terep ellenére nem igazán alakultak szorosan az eredmények, eléggé szétnyúlt a mezőny, a dobogós helyezésekért befutó csata nem is zajlott.

A nőknél a PVSK nem sok esélyt hagyott az ellenfeleknek: az előző napi győztes Kelemen Bernadett első futóként négyperces előnyt hozott, így Kovács Filoména és Péley Dorottya már egyedül futva hozta az első helyet. Második helyre a fokozatosan előrébb kerülő SZVSE jött be (Nagy Virág, Novai Éva és a nap legjobb idejét produkáló Szerencsi Ildikó), harmadikra pedig az Egri Testedző Club (Hrenkó Ivett, Bartus Petra, Simon Ágnes).

A férfiaknál is sikerült a címvédés. Az első futók között még együtt jött egy ötfős boly Morandini Viktorral az élen, a második körben aztán Bakó Áron lerázta az üldözőket, Liszka Krisztián pedig hat és fél percesre hízlalta az előnyt utolsó emberként, így a Tabáni Spartacus végig vezetve nyert. Második lett a MOM (Mets Márton, Kisvölcsey Ákos, Zsebeházy István), harmadik a Diósgyőri Tájfutó Club (Szundi Attila, Magyar Zsolt, Tölgyesi Tamás).

Az utánpótlás kategóriák bajnokai:
N14: Szegedi Vasutas (Apró Vivien Dóra, Szokol Kamilla, Pálfi Fanni)
N16: MOM (Maácz Fruzsina, Gárdonyi Csilla, Sárközy Zsófia)
N18: Pécsi Vasutas (Pataki Réka Dalida, Szuromi Luca, Viniczai Csenge)
N20: Tabáni Spartacus (Weiler Virág, Liszka Eszter, Kinde Vanda)
F14: Szegedi Vasutas (Kovács-Deák Zsombor, Győri Bertalan, Jónás Ferenc)
F16: Tabáni Spartacus (Zacher Márton, Ormay Mihály, Egei Patrik)
F18: Diósgyőri TC (Magyar Milán, Szűcs Botond, Mészáros Mátyás)
F20: Diósgyőri TC (Tugyi Levente, Göbler Balázs Benedek, Kirilla Péter)