20140625_eyoc

Ifi EB beharangozó

Csütörtökön kezdődik a kontinensviadal.

Tegnap érkezett meg a magyar csapat a Macedónia délnyugati csücskében fekvő Strumica városába, ahol holnaptól rendezik az utánpótlás válogatott legfontosabb idei eseményét, az Ifjúsági Európa-bajnokságot.

A program az előző években megszokott-tól annyiban eltér, hogy ezúttal péntek-vasárnap helyett csütörtök-szombat között rendezik a három versenyszámot. A versenyszámok sorrendje viszont a szokásos: sprint, normáltáv, váltó. Az első verseny 10, a másik kettő 9 órakor kezdődik.

A sprintet a házigazda város központjában rendezik, ami nagyon futósnak ígérkezik. Eléggé áttekinthető szerkezetű utcák és egy nagyobb park alkotja a terepet, ahol a szintkülönbség sem jelentős (2-3%). A pályákat mesterséges, épített akadályokkal és bonyolult vonalvezetéssel fogják megnehezíteni. A főtéren levő célba futnak majd be a versenyzők, ahol egy átfutópont is lesz.

A normáltáv és a váltó közös céllal, de két különböző terepen lesz majd. A normáltávú terepe egy jól futható, elég szintes, de egyszerűbb domborzatú; a váltóé pedig részletgazdagabb domborzatú és változatos fedettségű (nyílt területek és bozótos foltok is előfordulnak).

A versenyre 33 ország 409 versenyzőjét nevezték. Érdekesség, hogy a skandinávok közül mindössze a finnek jönnek teljes csapattal, a norvégok és a svédek csak ifibe neveztek, a dánok pedig csak serdülőben használták ki a maximális létszámot.

A rendezők online részidőket, a sprinten interneten is követhető TV közvetítést, a normáltávon pedig GPS követést ígérnek a honlapon.

Linkek:
A verseny honlapja: http://eyoc2014.mk
A magyar csapat fényképes bemutatkozó oldala: http://valogatott.mtfsz.hu/bestof/?page_id=404