20140626_eyoc

Weiler Virág és Dalos Máté tizedik a sprinten

Elkezdődött az Ifjúsági Európa-bajnokság.

Változatos pályák vártak Strumica városában az Ifi EB nyitószámán a mezőnyre. A magasra vitt rajtból egy szűk utcákkal és meredek lépcsőkkel tarkított városrészen keresztül érkeztek a versenyzők az átfutópontra, majd a cél környéki kis körön egy laposabb részen a mesterséges akadályok nehezítették az optimális útvonal megtalálását.

A serdülő lányoknál a svájci Simona Aebersold megvédte címét, mögötte két cseh következett, Tereza Janošíková és Tereza Čechová, 16 illetve 30 másodperc különbséggel. Remekül szerepelt a fiatal Hajnal Dorottya, aki a 12. helyen végzett; Vékony Vanda 21., Szuromi Hanga 23., Pataki Réka Dalida 43. lett.

A fiúk között a portugál Ricardo Esteves nyert félperces különbséggel a finn Tuomas Heikkilä és a cseh Vojtěch Sýkora előtt. Zacher Márton 25., Szuromi Mátyás 35., Ormay Mihály 40., Egei Patrik 53. helyezést ért el.

Ifiben a lányoknál a lengyel Weronika Cych győzött, az ukrán Olena Postelniak és a norvég Ingrid Lundanes lettek még dobogósok. Weiler Virágnak sikerült az első tízbe kerülnie; Viniczai Csenge 22., Szuromi Luca 54., Faggyas Réka 70. lett.

A fiúknál Olli Ojanaho szerezte meg az aranyat meggyőző különbséggel a finneknek, a svájci Florian Attinger és a lengyel Krzysztof Rzenca állhattak még a dobogóra. Itt is lett egy Top10 helyezésünk Dalos Máté személyében; Mészáros Mátyás 32., Miavecz Balázs 47., Szűcs Botond 60. lett a nagyon sűrű mezőnyben.

Pénteken 9 órakor a normáltávú versennyel folytatódik az Európa-bajnokság.