Elhunyt Navratil Géza

80 éves volt az egykori versenyző, versenybíró.

20140713_navratilNavratil Géza az 1960-as években kapcsolódott be a szervezett természetjárásba, és aktívan dolgozott a Baranya Megyei Természetbarát Szövetségben és az önállósuló megyei Tájékozódási Futó Szövetségben egyaránt, egészen az 1980-as évek végéig.

Tájfutóként a PVSK színeiben versenyzett. Tagja volt a PVSK első országos hírnévre szert tett csapatának: Medovárszky, Ijjász, Mesterházi társaságában. E mellett aktív térképjavító és rajzoló volt. Részt vett számos  fekete-fehér és színes térkép készítésében. A Szövetségben a Versenybizottságban dolgozott, versenybíróként, versenyszervezőként.  A PVSK tájfutó Szakosztályának a 70-80-as években kiváló utánpótlás-nevelő edzője volt. Egykori tanítványainak jó része ma is aktív versenyző, versenybíró.

Sokoldalú munkásságát jellemzi, hogy emellett részvett a Mecsek és a Villányi-hegység turistaútvonalainak tervezésében, az útjelzések felújításában, a turistatérképek lektorálásában, barlangász munkákban, szervezője volt a „Tenkes 40″ teljesítménytúrának és a „Csokonay Sándor” emléktúráknak, közreműködött forrásépítésekben is.

Az 1990-es évek elején visszavonult az aktív tájfutó és természetjáró tevékenységtől egyaránt.