20140720_jwoc

Junior VB előzetes

Keddtől vasárnapig Bulgáriában.

Holnapután kezdődik az idei Junior Világbajnokság Bulgáriában. A verseny házigazdája a Rilai-hegység északi lábánál, Szófiától 50 km-re délre fekvő Borovec városa. 36 ország 290 versenyzőjének (156 férfi és 134 nő) nevezését regisztrálták.

A program négy számból áll (sprint, középtáv, normáltáv és váltó), amelyek közül csak a középtávnak van selejtezője. A sprintet Szamokov városában, lakott és parkos területeken rendezik különösebb szintkülönbségek nélkül. A terepet kettészelő folyónak valószínűleg nagy szerepe lesz majd az útvonalválasztásban.

Az erdei futamok igazi magashegységi környezetben zajlanak majd. A hosszútávot egy 1300-1750 méter magasan fekvő, fenyővel borított közepesen szintes terepen rendezik. A középtávú futamokat 900-1000 méter magasan, vegyes erdőben futják, ami olyan részletgazdag, hogy a rendezők nagyító használatát ajánlják. A váltóra pedig 1300 méter magasan kerül sor, egy alpesi sí és sífutó utak által sűrűn szabdalt területen.

A részletes program:
július 22. (kedd) 10 óra – sprint döntő
július 23. (szerda) 9 óra – hosszútáv döntő
július 25. (péntek) 10 óra – középtáv selejtező
július 26. (szombat) 10 óra – középtáv döntő
július 27. (vasárnap) 10 óra – váltó

Magyarországot 4+4 fős csapat képviseli. A lányoknál mind a négy versenyző (Szuromi Luca, Varsányi Kinga, Viniczai Csenge, Weiler Virág) indul mindhárom egyéni számban, a váltóból Varsányi Kinga marad ki. A fiúknál Kovács Bertalan, Péntek Mátyás és Tugyi Levente mindhárom egyéni számban indul, Dalos Máté kihagyja a hosszútávot, a váltó pedig Dalos-Péntek-Tugyi felállásban áll rajthoz.

Linkek:
A verseny honlapja – http://jwoc2014.bg
A magyar csapat – http://valogatott.mtfsz.hu/bestof/?page_id=519