Pontbegyűjtő majdnem bajnokság és sprint, de az tényleg

A 2014-es szezonnak egyetlen olyan hazai, tájékozódási kerékpáros hétvégéje volt, amely mindjárt két bajnokságot is tartalmazott, a Tarján melletti terepen a Megalódusz SE rendezte a Pontbegyűjtő és Sprint OB-t (megfejelve egy szórakoztató célú éjszakai futammal az Öreg-tó melletti parkban). A sors azonban úgy akarta, hogy ezen a hétvégén is csak egy bajnokság legyen.

Történt ugyanis, hogy a vasárnap ugyanott áthaladó MTB maraton versenyt keresztbe szalagozták a szombati tömegrajtból a térképrajtba vezető úton, ráadásul mindkettőt fehérrel, ami sokaknak adott okot töprengésre, volt, aki vissza is fordult, volt, aki simán továbbment, és volt, aki súlyos percek elvesztegetése után folytatta a pályát. Ilyen körülmények között a bajnokság nem lett volna reális, de mivel senki sem óvott, a verseny Magyar Kupa futamnak azért megmaradt.

A vasárnapi Rövidtávú OB immár ilyen malőrök nélkül zajlott, a Turultól Koldusszállásig tartó, kiválóan biciklizhető, szinte végig lejtő pályákon Holluby András (Postás SE) illetve Cseh Veronika (Megalódusz SE) nyerték az elit bajnoki címeket. Ezüstérmesek Bedő Csaba (Balatonfüredi SC) és Füzy Anna (Orvosegyetem SC) lettek, míg a bronzérmeket Kirilla Péter (DTC) illetve Benke Noémi (OSC) kapták.

tarjan_dobogo

A női elit dobogó

További magyar bajnokok:

F15-17: Jordán Soma (DTC)

F40: Pálfi Antal (MAFC)

F50: Dosek Ágoston (OSC)

F60: Bunyik László (MEAFC)

Az elmeszelt Pontbegyűjtő OB sorsa még nem tisztázott, elképzelhető, hogy a következő tájbringás hétvégén (augusztus 16-17.) kerül megrendezésre Veszprém mellett.