20140723_jwoc

Kőkemény hosszútáv

Weiler Virág a 26. helyen végzett.

Amennyire könnyű volt a sprintszám a junior világbajnokságon, annyira keményre sikerült a normáltáv. Meredek, bozótos erdő, általában markáns domborzattal, a részletgazdagabb területeken viszont rövid, figyelős átmenetekkel. A pályák is eléggé megnyúltak, különösen a női, ami magyar fogalmak szerint simán elment volna egy hosszútávú OB-nak.

A lányoknál a norvég Gunvor Hov Høydal és a sprinten világbajnok svéd Sara Hagström küzdelmét láthattuk, többször is átvették egymástól a vezetést. A pálya végén levő lejtős átmeneteket végül a norvég bírta jobban, így 3 másodperccel megnyerte a versenyt. A harmadik helyre a finn Emmi Jokela jött be egy perc hátránnyal. Az első tízbe csak skandinávok és svájciak kerültek. A nap legjobb magyar eredményét Weiler Virág szállította egy szép 26. hellyel, ami különösen annak fényében bíztató, hogy még két évig versenyezhet ebben a korosztályban.

A mieink eredményei:
26. Weiler Virág
53. Szuromi Luca
68. Viniczai Csenge
99. Varsányi Kinga
Teljes eredménylista

A férfiaknál kettős svéd győzelem született: Anton Johansson verte 61 másodperccel Assar Helstromöt. Mivel kedden a sprinten harmadik lett, tavaly középtávon pedig második, ezzel minden számban van már világbajnoki érme, igaz, ez az első aranya. A dobogó legalsó fokára a cseh Marek Minár állhatott fel, ő már három és fél perc hátrányban volt.

A magyarok helyezései:
51. Péntek Mátyás
62. Kovács Bertalan
120. Tugyi Levente
Teljes eredménylista

A csütörtöki pihenőnap után pénteken a hét egyetlen selejtezőjével, a középtávéval folytatódik a VB.