20140726_jwoc

Szuromi Luca 14. középtávon

Péntek Mátyás 27., Viniczai Csenge 39. lett.

A középtávval ért véget az egyéni versenyek sora a junior világbajnokságon. Ez az egyetlen szám, amiben selejtezőt is rendeznek, mindkét nemben három-három futamot, amiből 20-20-20 versenyző jut a döntőbe. Egy igazán technikás, részletgazdag domborzatú, köves terep várt a mezőnyre.

A lányoknál mindhárom futamgyőzelmet svédek jegyezték, konkrétan Andrea Svensson, Sara Hagström és Johanna Oberg. Szuromi Luca 10. és Viniczai Csenge 18. helye ért bejutást, Weiler Virág 29. és Varsányi Kinga 30. helye sajnos nem.

A fiúknál Patrik Horák és Topi Raitanen holtversenyben, Miika Kirmula és Dimitrij Poljakov lettek a futamgyőztesek. Péntek Mátyás 17. helyen kvalifikált, a többiek szűk különbséggel (fél-másfél perc) estek ki: Tugyi Levente 23., Dalos Máté 24., Kovács Bertalan 30. helyen zárt.

A korábbi számokban érmes versenyzők közül Heidi Mårtensson, Tim Robertson és Assar Hellström is elvérzett a selejtezőn.

A mai döntőben a lányoknál holtverseny alakult ki az élen: a hatodikként rajtoló svájci Sina Tommer és az első pontra három percet hibázó, majd a rakétákat begyújtó Sara Hagström azonos idővel lettek világbajnokok. Ezzel a svéd a sprint arany és a hosszútáv ezüst után a harmadik számban is dobogóra állhatott. A bronzérem is a svédeké lett Andrea Svensson révén.

Remekül versenyzett Szuromi Luca, aki a szoros mezőnyben a 14. helyezést érte el. Viniczai Csenge az első átmenet megnyerése után a kettesre három percet hibázott, és végül a 39. helyen végzett.

A fiúknál a finn Miika Kirmula másfél perc előnnyel nyert az olasz Riccardo Scalet és honfitársa, Olli Ojanaho előtt. Péntek Mátyás 27. helyével a mezőny első felében végzett, ami jó teljesítmény.

Vasárnap a váltóval ér véget a VB.