20140813_wuoc

Gøril Rønning Sund és Frédéric Tranchand nyerték a hosszútávot

Bertóti Regina 21., Bakó Áron 22. helye a legjobb magyar eredmény.

Meredek völgyekkel tagolt terepen rendezték a Főiskolás VB legkeményebb számát, a normáltávot. A szintkülönbség mindkét kategóriában meghaladta a táv 5%-át: 8,3/460/16 és 12,4/680/24.

A nőknél a norvég Gøril Rønning Sund nem sok esélyt adott a mezőnynek: négy és fél perccel vert mindenkit. A felnőtt VB ötödik helye után esélyese volt a számnak, de a különbség így is váratlan volt. Mögötte szorosabban alakult a verseny, a második helyre a svájci Bettina Aebi futott be, a hazaiak napi bronzérmét pedig Jana Knapová szállította. A magyarok közül Bertóti Regina 21. helye a legjobb eredmény a bajnok mögötti sűrű mezőnyben (a dobogótól hat és fél percre). A tegnapi sprint váltót betegség miatt kihagyó Gyurkó Fanni 27., Rusvai Katalin 43., Zsigmond Vanda 48. helyen végzett.

A férfiaknál sem alakult szorosan az eredmény, a francia Frédéric Tranchand mögött majdnem kettő illetve több mint három perccel következtek a svájci Kyburz testvérek, az esélyeknek megfelelően Matthias – Andreas sorrendben. A mieink közül Bakó Áron végzett a legelőrébb, a 21. helyen. Baumholczer Máté 28., Liszka Krisztián 38., Tugyi Levente 46. lett a kereken száz fős mezőnyben.

Holnap ismét sprintverseny következik, csak ezúttal egyéniben, a Svatý Kopeček-i állatkertben és környékén.