20140814_wuoc

Három győztes a sprint számban

Gyurkó Fanni a 18. helyen végzett.

Meglehetősen futósra sikerült a rövidtávú verseny a Főiskolás Világbajnokságon. Az Olomouc külvárosában, Svatý Kopečekben található állatkertben (Zooolomouc) kezdtek a pályák pár rövidebb átmenettel, majd egy hosszabb húzás után a település utcáin kanyarogva végül a bazilika előtti térre futottak be. A kevés pontos pályák nem sok útvonalválasztós átmenetet tartalmaztak.

A nőknél Karolin Ohlsson elég simán, 19 másodperc különbséggel győzött, és nyerte meg a svédek első aranyát. Mögötte a fehérorosz Anasztázia Gyenyiszova következett, aki az ebben a számban szerzett Ifi EB és Junior VB bronza után immár specialistának tekinthető. A bronzérem Svájcba került, miután az eddig szintén leginkább sprintversenyeken vitézkedő Elena Roos megelőzte esélyesebb honfitársát, Julia Grosst.

A magyarok közül Gyurkó Fanni megszerezte a csapat első Top20-as helyezését, miután a 18. helyen végzett. Bertóti Regina 31., Rusvai Katalin 44., Kovács Filoména 59. helyezett lett.

A férfiaknál elképesztően szorosan alakult az élmezőny: az első három helyezett három másodpercre volt egymástól. Az izgalmak megkoronázásaként az első helyen holtverseny alakult ki, miután a két svájci, Matthias Kyburz és Martin Hubmann tizedmásodpercre azonos időt futottak. Mögöttük a francia Frédéric Tranchand zsebelt be újabb érmet a tegnapi normáltávú arany után.

A mieink közül kiemelkedett Tugyi Levente a 24. hely megszerzésével. Mets Márton 55., Liszka Krisztián 63., Sulyok Ábel 85. lett.

Holnap az utolsó egyéni számmal, a középtávval folytatódik a világbajnokság.

A magyarok rajtidejei:
Rusvai Katalin 10:33
Bertóti Regina 11:19
Zsigmond Vanda 11:43
Kovács Filoména 12:51
Mets Márton 10:00
Sulyok Ábel 11:32
Bakó Áron 12:16
Baumholczer Máté 13:34