20140815_wuoc

Újabb svéd és svájci elsőség

A magyarok a középmezőnyben.

Nagyon gyorsra sikerültek a középtávú pályák a Főiskolás Világbajnokságon, a férfiaknál 4’36″-os, a nőknél 5’42″-es  kilométer átlagot ért el a győztes. A lapos, jól futható erdőben elsősorban az iránytartásra kellett figyelni, a helyenként előforduló zöldekben pedig le kellett lassítani és figyelni. Mindkét kategóriában rövidebbek is lettek a győztes idők az előírt 35 percnél.

A nőknél a sprint váltóban már aranyérmet szerzett Sarina Jenzer 48 másodperc különbséggel végzett az élen a cseh Iveta Šístková előtt. A dobogó legalsó fokára a normáltávon győztes norvég Gøril Rønning Sund és a francia Lea Vercellotti ért oda holtversenyben. Zsigmond Vanda 40., Kovács Filoména 43., Bertóti Regina 51., Rusvai Katalin 87. helyen zárt.

A férfiaknál a svéd Albin Ridefelt volt a leggyorsabb, Lucas Bassett szerzett egy ezüstöt a franciáknak (olyanjuk még úgyse volt a héten), Jan Petržela pedig szállított egy újabb hazai dobogós helyezést. Baumholczer Máté 34., Bakó Áron 41., Mets Márton 83., Sulyok Ábel 85. helyen végzett.

Holnap a váltóval ér véget a VB a maival azonos helyszínen. A mieink Gyurkó Fanni – Kovács Filoména – Zsigmond Vanda illetve Bakó Áron – Liszka Krisztián – Baumholczer Máté összeállításban állnak rajthoz az 5,3 és 6,8 km-es pályákon (10:00-kor a lányok, 10:15-kor a férfiak).